sobota 22. března 2014

Díl 7.: Má vlast: Peru



http://www.bugbog.com/


Peruánská studentka Daniela


1.            Odkud pocházíš? Můžeš popsat své město?
Jsem z hlavního  a velkého města – Lima. Město je rozděleno do několika oblastí, každá z nich má něco originálního a tradičního. Provincie je rozdělena na okresy. Já bydlím v tom největším okresu Limy. Nemám moc ráda tuto část, protože je docela daleko od centra města, takže když chci jít do kina nebo nakupovat, strávím většinu času na cestě…taky kvůli provozu.
  
2.         Chtěl/a bys něco změnit ve svém městě/státě?
Chtěla bych změnit způsob dopravy. Lima je jedno z míst, kde jezdí mnoho aut, taxíků, autobusů různých druhů apod. Myslím si, že největším problémem je již zmíněná doprava, kde můžeš strávit i několik hodin. S tím se pojí i problém znečištění ovzduší…

3.         Jsi spokojen/a s politickou situací ve své zemi? (Proč ne?) 
Nikdy nejsem spokojena s naší politickou situací. Politici nám vždy ukazují důvody, proč jsou politiky.Nevěřím jim, a když už udělají nějaké rozhodnutí, většinou nedává ani smysl.

4.         Jaká je vaše místní kulinářská specialita?
Máme hodně populárních pokrmů. Například Ceviche/Cebiche(pokrm z mořských plodů a citrusů), to je typické peruánské jídlo. Causa se připravuje z brambor, kuřete a majonézy. A samozřejmě pijeme tradiční peruánský a chilský nápoj Pisco (alkohol z vinných hroznů).

5.         Máte nějaké tradiční zvyky?
Během Dne matek, děti ve školách trénují a pak zatančí nejrůznější tance či představení. Jsou to studenti různého věku. Většinou se jedná o typické peruánské tance a přednášení tradičních básní.

6.         Co a proč studuješ v Německu?
Studuji anglickou filologii. Rozhodla jsem se studovat v Německu, abych si zlepšila své německé znalosti a seznámila se s německou kulturou.

7.         Můžeš srovnat tvou rodnou kulturu s tou německou?
Jsou to dvě naprosto rozdílné kultury. Například Peruánci většinou všude dorazí pozdě, myslím si, že to pro nás není až tak důležité být všude přesně včas. A právě Němci si na to zakládají. Němci nejsou tak otevření jako Peruánci.

8.         Můžeš jmenovat vaše a německé stereotypy?
Jak jsem již řekla přesnost a možná rezervovanost, to Němce vystihuje.

9.         Co je nevhodné dělat/říkat, když navštívím tvou rodnou zemi?
V tuto chvíli mě vůbec nic nenapadá, možná to bude něco, ale spíš nevýrazného.

10.      Jsi pyšný/á na svou zemi?
Je to tak, když jsem mimo svou vlast, cítím to zvláštní spojení a stávám se více hrdou na svou rodnou zemi. Momentálně žiju ve Španělsku, ale Peru pro mě vždy zůstane tím speciálním místem.

11.      Chceš se přestěhovat? Proč?
To jsem už udělala. Ale chtěla bych pár let žít v Německu nebo anglicky mluvící zemi. Nemám ráda, když musím zůstat dlouho na jednom místě, miluju cestování a nové zážitky.

12. Víš něco o České republice? Co si o ní myslíš?
Bohužel o Česku nevím nic. Ale určitě plánuju se tam podívat a poznat českou kulturu.


Tak co, láká vás Peru..? :)

Vaše T.

Žádné komentáře:

Okomentovat